Femeia- la volanul propriei fericiri

Written by on octombrie 31, 2014

In perioada in care ne aflam suntem tot mai interesate de independenta noastra personala decat am fost vreodata. Si de data aceasta intr-o masa mare de femei care, cel putin, dau “like” la declaratiile de independenta ale altor femei. J

Chiar daca am primit o mostenire genetica, apoi am primit programul de acasa cu asteptarile si indeplinirea exacta a lor, apoi la scoala si in mediul social am invatat ca daca suntem grase nu ne vrea nimeni, ca daca suntem femeie nu avem nicio sansa in aceasta lume a barbatilor si apoi ne-am pus masti de rigide si pefectioniste care “trebuie” sa faca totul perfect, incepem timid sa avem incredere in noi, incepem sa ne redefinim valorile si sa ne cunoastem cu adevarat prin feminitatea noastra.

Ce roluri mai jucam astazi?

Atatea roluri am jucat fiind mame perfecte, sotii perfecte, doamne perfecte, femeie de cariere de success, fiice impecabile, incat habar nu mai avem cine suntem! Dar incet, incet incepem sa ne definim pe noi, cele reale iar valorile noastre de astazi sunt strans legate de ceea ceea ce reprezinta rostul nostru, calea pe care mergem noi pentru a evolua cu adevarat personal, apoi profesional, social. Fiecare femeie este unica. Unele sunt tacute, altele sunt extrovertite si distractive, altele sunt intuitive, altele sunt concrete; unele sunt pargmatice altele sunt sensibile dar cu toate acestea exista niste valori care au inceput sa se repete mult in comportamentul feminin al utimilor ani:

  1. Prima este cea legata de faptul ca femeile sunt orientate, pot si vor sa stabileasca diverse conexiuni si relatii cu ceilalti;
  2. O alta valoare extrem de importanta pentru femei este cea legata de grija si etica. Studiile legate de dezvoltarea morala au demonstrat ca femeile isi dezvolta judecatile morale pe baza unei “etici a grijii” in timp ce barbatii si le dezvolta pe baza unei etici justitiare.
  3. Multi dintre noi cunoastem reuniunile familiale in care se vorbesc si se impartasesc momente din viata fiecaruia. Acest schimb de experiente fata in fata se poate vedea si in modul in care femeile valorizeaza organizatiile in care activeaza. Comunicarea este vehiculul principal pentru a crea si dezvolta cunostinte. Astfel ca femeile valorizeaza experienta fiecarei conversatii asociandu-le cu rezolvarea oricaror probleme, cu castigarea de noi trairi si cu intarirea conexiunilor umane.
  4. Femeile valorizeaza schimbarea. Corpurile femeilor sunt intr-o continua schimbare. In fiecare luna decurg schimbari hormonale majore, corpurile isi schimba des forma si, cel mai mult se metamorfmozeaza in perioada graviditatii. Provocarile pe care le infrunta o mama in cresterea copiilor ei si cautarea continua de dezvoltare personala si profesionala indica faptul ca femeile valorizeaza invatarea continua si schimbarile la nivel personal si profesional.
  5. Cea mai importanta valoare este cea legata de starea interioară, de acceptarea naturii feminine pentru aceasta este cea care le confera femeilor adevărata forţă, iar aceasta acceptare a devenit  provocarea majora în ziua de astăzi.

“Da, si eu pot sa fiu FEMEIE!” afirma cu tarie multe dintre femeile din ziua de astazi si incep sa o spuna cu tot mai multa mandrie. Femeia acestor minunati ani îşi simte feminitatea, o traieşte, o respiră, o modelează şi o foloseşte pentru a face faţă provocărilor. Ea nu are neapărat nevoie de o rochie lunga si incorsetata pentru a se simţi feminină, nu are nevoie să se acopere de ghirlande de flori, nu are nevoie de o apariţie fragilă şi diafană pentru a-si arata feminitatea. De data aceasta femeia acestor ani isi foloseste si valorizeaza feminitatea pentru ca incepe sa isi foloseasca din calitatile ei naturale: curajul de a fi ea insasi, pasiunea de a trai, nu de supravietui, armonia pe care o creeaza in jur, alegerea evolutiei constanta, compatibilitatea cu lumea barbatilor si daruirea neconditionata. Femeia acestor ani isi recapata increderea in ea, poate sa se descurce singura, intelege importanta valorizarii calitatilor sale si stie sa si le defineasca mult mai clar. Ea, femeia, si cu mine, femeia, intelegem ca fara aceasta redefinire a valorilor noastre feminine si fara o pozitionare clara a rostului nostru ramanem blocate in aceleasi comportamente mascate, dureroase, anxioase, inutile si intunecate.

Femeia de azi nu mai trebuie sa invete sa respire cu masca de oxigen pe fata , ci e necesar sa inceapa sa invete sa-si inspire si sa-si expire propria viata cu fata libera, deschisa si zambitoare. E frumos ca acum, in perioada actuala, balanta este foarte clara: putem sa devenim barbatii nostri, putem sa devenim din nou bibelourile lor sau , de data aceasta, putem alege sa fim noi, sa mentinem echilibrul si sa ne carmuim fericirea pentru ca sta in puterea noastra sa o facem cu reponsabilitate si devotament pentru noi si pentru generatiile viitoare.

Cu drag, Florina


Tagged as , ,Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Search
Please visit Appearance->Widgets to add your widgets here