#NewLeaders = #NewTalents?
Încep cu un exercițiu de imaginație care ne plasează într-o organizație mare, unde una dintre provocările majore ale managerilor este să își găsească echipe stabile și productive pentru cel puțin 5 ani de acum înainte. Ei se întâlnesc în ședințe periodice și timp de 3 luni de zile trebuie să găsească răspunsul pentru fiecare dintre întrebările de mai jos:
- Cum să construim o cultură de coaching în interiorul companiei?
- Cum să ne asigurăm că talentele vor fi dedicate mult timp companiei noastre?
- Cum să atingem performanța într-o lume a #newleaders?
Sunt întrebări pe care toți cei care avem un business, sau care avem roluri de management în activitatea noastră profesională trebuie să ni le punem pentru a fi pregătiți să facem performanță nu doar acum, ci și în viitor. Pentru că mentalitate noilor generații și profilul acestora se schimbă, așa cum am spus-o în nenumărate articole anterioare, iar fără a identifica și a reține noile forme de talente știm că productivitatea business-urilor noastre va scădea simțitor. O facem cum trebuie? Atunci ne bucurăm pe deplin de Efenctul #LeadersREvolution.
5 tendințe globale în leadership
Putem învăța să identificăm talentele, dar și să le motivăm pe termen lung. Dar la fel de important este să ne ghidăm după tendințele globale care setează direcția în leadership. “Global Leadership Forecast”, unul dintre cele mai complexe proiecte de research despre leadership, a integrat în 2018 peste 28.000 de lideri și specialiști HR din 2.488 de organizații din jurul lumii. Raportul oferă informații foarte importante despre starea globală a leadershipului și oferă recomandări bazate pe necesitatea evidentă de a schimba strategiile de lucru cu oamenii și de a depăși provocările care apar în cadrul organizațiilor:
- CEOs caută tot mai multe talente
Aceștia vor tot mai mult să crească lideri din interior sau să aducă #newleaders din exterior care să ducă business-urile spre success. Doar 14% dintre cei care au fost instervievați au susținut că ei sau echipele lor au talentul necesar de a-și duce la bun sfârșit obiectivele și strategiile.
Efectul: cu cât identifică și integrează mai multe talente, cu atât crește productivitatea pe termen scurt, mediu și lung.
- Există o obligativitate pentru lideri de a-și dezvolta abilități digitale
Abilitățile de digital leadership devin tot mai necesare și chiar critice. Se poate observa chiar și în zona de coaching această tendință spre digital coaching, ca instrument permanent și complementar ședințelor clasice de business coaching. (Această nevoie a dus și la apariția primei aplicatii de business coaching din Romania, Coaching R-Evolution App)
Efectul: Companiile care au lideri digitali performează cu 50% mai bine.
- Diversitatea este tot mai căutată
Valoarea diversității de gen continuă să fie demonstrată. Spre exemplu, organizațiile cu lideri femei sunt de 1,4 ori mai sustenabile și mai profitabile.
Efectul: Diversitatea de gen mărește profitabilitatea.
- Trei schimbări de cultură extrem de importante
Liderii sunt nevoiți să informeze asupra deciziilor prin date și analize, să integreze perspective multiple și diverse pentru a produce schimbarea, dar și să îmbrățișeze eșecul în căutarea inovației.
Efectul: Îmbrățișarea schimbării de orice tip produce o adaptare mai rapidă și continuă la dinamica viitorului, la #newtalents și #newleaders de orice tip.
- Eliminarea ratingurilor în evaluare
Cea mai mare descoperire din acest studiu a fost legată de impactul asupra performanței.
Mulți oameni se tem de discuțiile anuale de evaluare a performanței, care sunt adesea axate pe ratinguri. Acest studiu arată că atunci când ratingurile de performanță au fost eliminate, a existat un mic impuls în eficacitate. Eliminarea ratingurilor de performanță a fost legată de o creștere considerabilă a calității leadershipului și, de asemenea, a dus la o mai mare diversitate de gen în leadership. Este oarecum surprinzător, deoarece eliminarea ratingurilor pare să fie împotriva înțelepciunii de a lua decizii bazate pe date.
Efectul: Multe organizații au înlocuit evaluările cu o conversație axată pe dezvoltarea și creșterea viitoare. Deci, indiferent dacă eliminați ratingurile, liderii ar trebui să aibă mai multe conversații despre dezvoltare.
Poate nu considerați că vă încadrați în statistică, dar realitatea ne-a demonstrat adesea că cei care îmbrățișează primii schimbarea reușesc să își mențină o poziție fruntașă, dar și să își atingă succesul previzionat.
Cred că putem să ne bucurăm pe deplin de Efectul #LeadersREvolution, dar doar având o disciplină în procesele noastre de business coaching, care ne ajută să ne menținem direcția în această eră a schimbării permanente.