Să începi presupune (necesită) să finalizezi!

Written by on iunie 19, 2017

România este plină de oameni creativi, cu idei frumoase, geniale chiar. Dar de ce nu auzim de idelile lor? De ce, chiar dacă mai auzim de ideile lor, ei nu merg mai departe să le și pună în practică și mor în fașă?
Am găsit un paragraf foarte interesant într-o cărțulie a lui Seth Godin -“Sparge tiparele”, care zice așa:
“Care este diferente dintre a avea o idee extraordinara, a cauta inspiratie, a face o treabă de mântuială- și a începe ceva?
Când începi un lucru înseamnă că-l vei termina, nu? Să începi fără să termini nu înseamnă decât să te dai mare, să stagnezi, să pierzi vremea. Nu am deloc răbdare cu oamenii care au impresia că fac cel mai bun lucru de care sunt capabili, dar îl țin ascuns de piață. Dacă nu livrezi un produs înseamnă că n-ai început, de fapt, nimic.
La un moment dat munca ta trebuie să se intersecteze cu piața. La un moment dat ai nevoie de feedback să vezi dacă merge sau nu. Altfel, vorbim despre un simplu hobby.”
Aud de multe ori la coaching și nu numai oameni care se plâng că ei nu au noroc, ca alții cunosc mai multă lume, că alții au avut bani, că alții au ceva avantaje pe care ei nu le au și de aia lor le iese…Totul pare că îi avantajează din exterior, că s-au poziționat sub o stea norocoasă! Ei, ce să vezi, că nu are nicio legătură cu anturajul lor, banii sau norocul. Hai, poate, într-o mică-mică-mică măsură. Dar în rest succesul lor are legătură cu VIZIUNEA CLARĂ, ASUMAREA, PLANIFICAREA, OBIECTIVAREA, MUNCA, PERSEVERENȚA, CONSTANȚA, MATURITATEA de a face toate acestea fără să te plângi sau dacă te plângi să te ridici repede pentru că ai un vis pe care știi și ești hotărât să-l urmezi și să-l îndeplinești! Ai o datorie față de tine “să-ți înmulțești talanții” și să duci la bun sfârșit ideile bune pe care știi că le ai.
Dacă tot e luni dimineață să mergem la treabă, zic 🙂
Spor în toate!
Cu drag,
Florina

Tagged as , , ,Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *
Continue reading


Search
Please visit Appearance->Widgets to add your widgets here