Femei pentru femei

Written by on iunie 12, 2012

Au existat perioade in care femeile au creat si dezvoltat impreuna comunitati solide ajutandu-se si oferindu-si suport unele celorlalte. In multe etape ale evolutiei noastre istorice, sociale, economice, spirituale insa, femeile au primit o serie de incercari si au ales de multe ori sa se indeparteze de ele insele si de suratele lor de acelasi gen. Motivele? Hai sa enumeram cateva: decadenta sociala si morala a perioadelor istorice, lipsa drepturilor fundamentale ale vietii pentru femei precum demnitatea, dreptul la viata, libertatea de gandire, de constiinta, de religie, de exprimare, de informare,  inchistarea si inchiderea in bucle familiale chinuitoare, limitarea sau chiar negarea drepturilor la educatie, la munca, la detinerea de proprietati. Astfel ca toate aceste atrocitati, de multe ori, au creat seculare frustrari, complexe de inferioritate, comprtamente deviate, incredere de sine scazuta sau chiar lipsa si, cel mai trist, alienare, indepartare de sine si separare de oamenii din jur.

Aceasta separare s-a produs, mai ales, intre femei. Lupta pentru castigarea acestor drepturi fundamentale si pentru supravietuire au condus femeile pe aceste drum al separarii unele fata de celelalte. Atat de mult depersonalizate, femeile si-au pierdut in timp o parte importanta de autenticitate traind doar prin altii si neavand niciun sens propriu, creandu-si teluri felurite si false care nu le apartineau, dar pentru care( culmea!) au ajuns sa lupte cu indarjire din umbra. Asa a fost traseul, nu il mai putem schimba, dar, cu siguranta ca am invatat extrem de multe din toate aceste “hopuri” peste care am trecut. Am trecut hopul sclaviei, al arederilor pe rug, al dorintei de educatie, al spiritului revolutionar, al uneltirilor politice, al clevetirilor, al femeii din umbra, al placerii de a umili barbatii, al dorintei de afirmare cu orice pret intr-o lume a barbatilor, al luptei pentru egalitate intre barbati si femei, al luptei impotriva discriminarii la locul de munca, al asumarii rolului de barbat, al pierderii constiintei feminine, al dorintei de a se redescoperi, al procesului de autocunoastere, al recunoasterii de sine, al bucuriei de sine…Toate acestea se afla cumva in fiecare dintre noi! Am mostenit multe dintre aceste miasme si, de cele mai multe ori, le-am si depasit sau inca le mai depasim…

In perioada in care ne aflam, constiinta universala feminina a cunoscut un progres semnificativ iar cunoasterea de sine si trairea autentica au facut in asa fel incat  femeile sa se apropie tot mai mult unele de celelalte incepand sa creeze tot mai multe comunitati mici sau mari pentru a se ajuta si a evolua impreuna.

Pe masura ca ne imbratisam tot mai mult rostul nostru, sensul vietii noastre ne regasim tot mai mult dornice sa impartasim, sa ajutam si alte femei sa-si atinga nivelul interior de bucurie autantica si libertatea de a se exprima printr-un sine curat, nemascat si nealterat.

Printre femeile care au o stima de sine mai scazuta sau care nu isi cunosc inca drumul sau macar luminita sensului lor se obisnuieste foarte des ca femeile sa critice aspru si sa judece puternic orice situatie si pe oricine in loc sa caute ajutorul pentru ele. Ajutorul vine din mai multe parti, dar mai nou se face resimtit tot mai mult cel venit din partea femeilor… pentru femei.

In trecutul indepartat, dar primitiv totusi, precum si in alte etape ale evolutiei noastre au existat vremuri in care femeile au creat comunitati puternice impreuna, femeile ajutand alte femei.Daca ne imaginam si ne propunem o lume in care femeile sa se ajute unele pe celelalte sa-si gaseasca locul si rostul in aceasta lume vesnic in schimbare atunci putem sa devenim acea schimbare pe care toate ne-o dorim.

Gelozia, invidia, criticismul si judecata sunt refugiile femeilor nesigure. Haideti sa (le)ne ajutam! Pe masura ca le ajutam pe alte femei sa devine “impunternicite” cu adevaratul lor sens vom crea o lume in care toti oamenii se vor ajuta unii pe altii indiferent de gen.

Femeile impreuna doar pot sa faca schimbarea legata despre cum noi suntem vazute sau intelese, despre care este misiunea noastra aici, nu doar de femei, ci de o intreaga lume. Modul in care vorbim unele despre celelalte celorlalte femei si barbatilor din vietile noastre ii anunta pe toti despre care va fi comportamentul lor fata de noi: cu respectul pe care toate femeile si toti oamenii, il merita. E timpul ca femeile sa-si asume rostul pe care l-au primit in aceasta lume, dar de data aceasta lucrand si evoluand intr-o constiinta comuna!

 

Cu drag,

Florina


Tagged as , , , ,Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Search
Please visit Appearance->Widgets to add your widgets here