Ascută și vezi ce se întâmplă!

Written by on octombrie 28, 2014

De când lucrez ca si coach, mai ales, sunt foarte atentă în jur să văd dacă oamenii ascultă viața lor sau/și se ascultă unii pe alții. Ne-am obișnuit să nu dăm mare atenție celor care încearcă să ne spună ceva, ci doar să dăm din cap (în semn de ascultare) dar mintea noastră să zburde pe câmpii, gândindu-se la altceva câteodată, altădată la ce urmează să spună ea sau cum să ghideze discuție acolo unde o interesează mai mult.

E păcat pentru că ascultarea face minuni!  Eu știu că voi știți lucrurile acestea. Vreau doar să le reamintesc pentru ca, astfel, noi toți putem sa comunicăm mai bine.:)

E bine să înțelegem că ascultarea nu este deloc o activitate pasivă. De asemenea, nimeni nu dorește ca ascultarea să fie o activitate neutră, şi atât. De fapt, bunii ascultători pot propune soluții bune şi valide, întrucât aceștia sunt capabili să înţeleagă şi să urmărească diverșii factori contributorii în orice situație discutată.

Dezvoltarea abilității de a fi un ascultător atent permite individului şi să „audă” lucruri ce nu sunt verbalizate, însă sunt suficient de importante pentru a necesita atenție.

Uneori, aceste fragmente nerostite de informație pot fi mult mai informative decât ceea ce se spune cu adevărat în conversație, iar când aceste fragmente de informație permit ascultătorului să acționeze într-o manieră liniștitoare şi de ajutor pentru vorbitor, pot fi obținute numeroase efecte pozitive.

Bunii ascultători sunt, de regula, cei care au capacitatea de a deveni, în cele din urmă, persoane înţelepte. Ascultarea solicită un anumit nivel de reținere şi, prin urmare, permite persoanei să cugete la problema verbalizată înainte de a face orice judecați sau de a da orice răspuns. Prin simpla ascultare, persoana permite cu adevărat celeilalte părți să spună totul pană când este complet satisfăcută.

După ce se întâmplă acest lucru, persoana va fi mult mai receptivă la orice sfaturi primite sau comentarii realizate, astfel permițând obținerea unui tip de soluție sau chiar să poată să conștientizeze lucruri ceea ce înseamnă că e minunat, am reușit să ajutăm real o persoană să-și deschidă sufeltul și mintea! Care poate fi mai mare beneficiu decât să putem fi de real ajutor pentru oamenii din jurul nostru care vin către noi spre a fi ascultați și ajutați?


Tagged as , , , ,Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Search
Please visit Appearance->Widgets to add your widgets here