Viața pe bârnă

Written by on septembrie 3, 2015

Vine o vreme când hotarãsti cã trebuie sã schimbi neapãrat ceva în viața ta. Crezi că le-ai încercat pe toate, că le-ai vazut pe toate, că le-ai suferit pe toate… Dar, de fapt, nu ai văzut nimic! De fapt doar atunci când crezi asta începi să vezi, să simți, să crezi. 🙂 Și nu e nimic mai frumos decât omul care și-a lasat deschisă inima și și-a acceptat cu smerenie drumul în viață.

Dar drumul bun e drumul cel mai îngust, e un drum pe bârnă… E drumul pe care vin gândurile, faptele, vorbele care nu tocmai te reprezintă și nu tocmai te țin pe cale.

Aici, pe barnă, ai în mâna stangă toate dorințele, nevoile, acțiunile pe care le faci, că vrei, că nu vrei, dar care ai ales să le faci. În mâna dreaptă ții toate aspirațiile, năzuințele și credințele cele mai înalte și curate. În spate cari un rucsac mare și greu cu cărți de istorie a vieții tale, cu mii de culegeri de probleme nedezlegate pe care le cari sperând că le vei dezlega la un moment dat… și cu albume de fotografii cu momente din viața despre care fie lăcrimezi, fie te bucuri. Pe cap cari “Cartea cu Adevar” care te forțeaza să fii drept, ferm și îți aduce constant aminte care sunt adevărurile unice și simple. De mijloc ai legate niste elastice de o parte și de alta cu care te-ai legat de oameni diversi din viața ta. Iar de fiecare data când întorci capul spre trecut cineva trage elasticul și te dezechilibrează. Picioarele îți sunt desculțe iar bârna este plină de schije de lemn, de găuri si de obstacole.
Cum să sari peste obstacole când, din toate directiile, te lași tras și distras? Cum să vezi care sunt găuri în care pot cădea când capul se întoarce mereu către trecut? Cum să vezi lumina zilei când ești în permanență atent să nu-ți scape printre degete dorințele tale? Cum să-ți ții echilibrul când mâna stânga duce mai multe decât dreapta? Cum să-ți ții capul drept când nu mai știi ce carte ai pe cap si de de o cari? Cum să mai vezi drumul când în jur ai oameni care îți spun ” Hai jos! Termină cu prostiile! Hai cu noi pe aici că e mai simplu. Suntem toți aici! Hai, măi, o viață ai!!!”

Da, tocmai pentru că o viață ai, alege să ridici capul spre cer ș fă bine de te ține pe bârnă! Și nu doar ține-te pe bârnă, ci și bucură-te de toată experiența.:)

Viața vine cu de toate  dar cum te raportezi la ea definește calitatea traiului, în sine. Poți alege să stai și să te plângi, imobilizat în gravitatea pierderii suferite (de multe ori doar în orgoliul tău) sau poți alege să te ridici din durere și să prețuiești cel mai de preț dar pe care l-am primit cu toții vreodată- viața însăși!
Emma m-a inspirat azi când mi-a spus azi așa: “Mama, oamenii, sunt destul de dubioși: de ce se bucură cand rup o floare dar suferă cand stau aplecați să planteze o floare?”
🙂
Florina

 


Tagged as , , ,Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Search
Please visit Appearance->Widgets to add your widgets here