Anul lui “ÎMPREUNĂ”

Written by on decembrie 31, 2017

Sunt ultimele ore din an…Toți ceilalti se odihnesc și am prins momentul meu de “review” pentru ce a fost anul acesta dar, mai ales, momentul acela de bucurie lăuntrica atunci când în suflet se aprinde credința și speranța pentru anul ce vine.

În febra ultimelor cumpărături de azi, într-un obișnuit supermarket, am asistat la un dialog scurt, pitoresc și revelator pentru anul ce vine, între un domn la vreo 50 de ani și casierița- o respectabilă doamnă cam de aceeași vârsta. Știindu-se, probabil, dinainte el a întrebat-o: “Ce faci în seara asta, dragă?” iar ea, șăgalnic, i-a raspuns scurt și cu cel mai sincer zâmbet: “Iubesc!”. Jovial, bucuros de răspuns și deloc intimidat de răspunsul doamnei, el a început să-i povestească din înțelepciunea autohtonă despre iubire și importanța ei și a conchis cu o frază pe care v-o împărtășesc: “În România oamenii se împart în două categorii: cei care iubesc și sunt mulțumiți și cei care sunt nervoși și devin agresivi că nu pot să iubească!”

Casierița, mirată și distrată de spusele lui, se uita la mine arătându-mi că acel domn “e puțin plecat cu sorcova..” dar eu  procesam și mă bucuram de cele auzite…

Acum, la final de an, mă întreb: poate să fie chiar așa de simplu? Departe de orice înșiruire sau analize de concepte și curente psihologice vă întreb: pot oameni să fie mai relaxați, mai bucurosi, mai mulțumiti de ei și de ceilalți și mai de succes dacă ar reuși să se conecteze cu cei din jur, să-i accepte, să-i aprecieze doar pentru că sunt , să se transforme și să crească împreună?

Împreună…nu e ușor… stim cu totii…vedem bine asta…

Poți să enumeri acum 10 persoane cu care în anul 2017 simți că te-ai conectat, le-ai acceptat, le-ai apreciat sincer și cu care ai crescut? 

Mulți dintre voi veti putea. Veți găsi cu siguranță o listă cu oameni care te-au atins mai mult sau mai puțin profund și pe care i-ai impactat înapoi și, alături de care ai crescut. Pentru mulți dintre noi aceste conexiuni sunt încă puternice și ne declansează emoții puternice de drag, nostalgie, durere poate, furie sau bucurie.

Tocmai am facut și eu lista mea cu acești 10 oameni de anul acesta. Fiecare nume are un impact puternic în mintea mea, în energia mea. Iar combinatia lor pe lista mea? Wow… Împreună ei creează un fel de imagine alchimizatoare puternică pentru mine, prin care mă pot defini în 2017, mă pot descrie și pot face un sumar al acțiunilor mele în cel mai bun mod. Pot descrie cel puțin 6 mecanisme de transformare din conexiunile pe care le-am creat anul acesta: Izoare, Ingemănare, Adversitate, Oglindire, Rezonanță, Parteneriat conștient.

Înapoi la tine…Ale tale care sunt? Poți alege pe cine vrei: cu cine lucrezi, familia, prieteni, pe cine nu cunoști dar îi admiri, autori, compozitori vii sau nu, personalități de toate felurile.  Deci? Cum arată lista ta?

 

“Noi ne construim clădirile și, mai apoi, ele ne remodelează” Winston Churchill 

Cu alte cuvinte, noi construim relații și ele ne modelează. Odată ce înțelegem rolul și importanța conectării umane atunci vom putea sa le folosim benefic. Sunt fascinante puterea relațiilor si rolul lor în cresterea noastră personală și in capacitatea de schimbare.

Homo Sapiens a evoluat din Omul de Neandertal și datorită capacitatii lui de a forma comunităti sociale și de a relaționa. Relațiile au stat și atunci și stau și acum la baza evoluției noastre.

 

Revenind la aceste momente de cumpănă dintre ani, te intreb: ești dispus ca în anul 2018 să fii în categoria de români mulțumiti de ei înșiși, care creează relații puternice, transformatoare, îmbucurătoare?

Daca da, nu pot decat să mă bucur, să te susțin cu un gand bun și să-ți spun că anul 2018 chiar va fi anul lui ÎMPREUNĂ! Iar ÎMPREUNĂ înseamnă constantă trezire, afirmare de sine, susținere reciproca, recunostință și, neaparat creștere personală si de comunitate, de care atat de multă nevoie avem cu toții!!!

Îți doresc un 2018 ÎMPREUNĂ cu cei cu care vei face lumea ta mai buna!

La multi ani!

 

Cu drag,

FlorinaComments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Search
Please visit Appearance->Widgets to add your widgets here