Ai genă de SUPER-FEMEIE! :)

Written by on noiembrie 28, 2016

Când mă trezesc dimineața tot mai mult sunt invadată de milioane de “oportunități” de a fi SUPER: frumoasă, mamă, soție, iubită, femeie de afaceri, la job, artistă, talentată, creativă, fiică, colegă, prietenă…Sunt milioane de postări pe internet cu femei perfecte, în ipostaze perfecte, cu vieți perfecte care fac activități perfecte! Toate acestea mă duc cu gândul la acest concept, deja perimat, care spune că adevărata putere a femeii este să jongleze între roluri, ea fiind o SUPER femeie care le are pe toate și deodată!

Pot înțelege că după secole sau milenii de opresiune noi, femeile, avem nevoie (sau nu) de astfel de demonstrații ca să ne simțim mândre sau puternice. M-am obișnuit cu jongleria de roluri deja dar pare că evoluția femeii nu se mai referă la multitasking ( cu această abilitatea de a gestiona o multitudine de roluri simultan), ci, mai nou, la capacitatea de a adăuga mereu mai multe și noi roluri!

Acest “mai mult” se traduce astfel: casa nu mai e doar casă, ci devine o casă+ muncă; mama nu mai e doar mamă, ci devine mamă+ mentor; antreprenoarea nu mai e doar antreprenoare, ci devine antreprenoare+ creatoare de medii…Acum aș vrea să înțelegeți acurat ce vreau să spun aici: e minunat să facem multe acțiuni și să avem multe lucruri dar când se termină acest “mai mult” ca să mai avem timp să mai și fim? Și care este prețul pe care îl avem de plătit pentru el? Fără să ne dăm seama intrăm într-o cursă de șoareci în care ne învârtim compulsiv. Iar prețul acestei lăcomii de aprecieri și like-uri este oboseala fizică și psihică, îndepărtarea de sens, hrănirea mândriei, este ca și când ai mânca mai mult decât poți dar tu continui să-ți pui în farfurie…pe principiul “mai bine mațe sparte decât mațe goale”!

Știu că simțiți ironie dar e trist… În timp ce ne putem lăuda abilitățile ca femei până la lună și înapoi, estența rămâne că evoluția nu merge în același sens. Nu văd nicio femeie să se nască având 10 mâini și nici ziua să crească de la 24 la 48 de ore ca să ne putem îndeplini toate rolurile!

Haideți să ne oprim puțin! Și să ne întrebăm sincer dacă viața aceasta arată așa cum ne dorim de fapt? Este ceea ce ne dorim real doar să maximizăm fiecare secundă din zi ca să avem o viață perfectă în care putem să manage-uim toate așteptările care vin către noi ca să avem seara un somn liniștit lipsit de vinovăție?

Eu sunt și mamă, și soție, și antreprenoare, și colegă, și prietenă, și soră, și eu… Am încercat și încerc să le fac pe toate câteodată și chiar să adaug lucruri noi și câteodată sau, de multe ori, poate că îmi iese…Da, le putem face pe toate dar cu un cost mare al sănătății noastre fizice și psiho-emoționale! Niciuna dintre noi nu ne-am născut vreo super femeie, care le face pe toate bine și care are nevoie să fie glorificată apoi! Și nici măcar nu asta înseamnă să fii super femeie și nici împuternicire!

Nu înseamnă că, dacă azi nu te poți trezi prima să faci micul dejun sau nu ești implicată în toate activităție extrașcolare ale copilului tău sau pur și simplu ai chef să te vezi cu o prietenă într-o seară fără să fii prezentă la culcarea copilului, nu ești o mamă bună și ești retrogradată de la statutul de super femeie!

Nu înseamnă că, dacă nu ai chef să te duci la job sau la orice activitate ai avea într-o zi și să stai în pat să citești sau să mai stai cu tine, nu ești o bună profesionistă și din nou ești retrogradată de la statutul de super femeie!

Nu înseamnă că, dacă nu arăți în fiecare zi ca o primadonă aranjată și, mai mult, nici nu ai chef să zâmbești sau să dai bine, nu ești o femeie frumoasă sau un “networker” desăvârșit și din nou ești retrogradată de la statutul de super femeie!

Nu înseamnă nimic toate acestea! O super femeie exact așa se comportă: permințându-și să fie așa cum e, dar nu în sensul revoluționaro-războinic pe care ni l-a dat feminismul extremist al ultimilor ani, care spune că trebuie să nu ne pese decât de noi și fuck the rest! Că asta ne duce iar la alte răni, provenite din lupte, de data asta.

Știu că nu ne iese de fiecare dată să fim așa cum suntem. Și e ok așa! Nu e nicio rețetă în 10 pași pentru a fi super femeie, nu există niciun secret nedescoperit, ci doar o disponibilitate a fiecăreia de a fi imperfectă!

Și știu că toate știți aceste lucruri pentru că aveți genă de super femei. 🙂 Așa că dați-vă voie…să fiți!

 

Cu drag,

Florina


Tagged as , , , ,Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *
Continue reading


Search
Please visit Appearance->Widgets to add your widgets here